Да шепнеш миналото, да докосваш бъдещето

За трета поредна година ви каним да се присъедините към приказното пътуване в село Добралък, община Куклен: „Да шепнеш миналото, да докосваш бъдещето”.

Ще се срещнем отново, за да продължим пътешествието, започнало през 2018, което създаде едно общо пространство на международни и български артисти с местни жители от родопските села и посетители от страната и чужбина.

Между 15 и 18 юли 2021 ще имате възможност да се включите и преживете поредица от събития:

– 15 юли (четвъртък) и 16 юли (петък): Работилница за имерсивни („потапящи”) истории и преживявания с Димитър Узунов. Такса участие в работилницата с осигурена храна: 50 лв.

– 16 юли, 18ч: „Разказвачи на приказки” – истории от чудесните разказвачи, преминали през школата на Рафаел Фор от френската артистична компания „Театър по пътя”

– 17 юли (събота) от 17ч и 18 юли (неделя) от 14ч: „Да шепнеш миналото, да докосваш бъдещето – фотографска изложба и лабиринт заедно.

Концепция и игровизация: Милена Станойевич
фотограф: Виктор Троянов
сценограф: Златна Михайлова

Преживяването ще ни пренесе в пространството на „Шепоти” – съвместния ни проект с френската артистична компания „Театър по пътя”, осъществен през 2018 и 2019 г.

***

Тази година имаме и специални гости:

– 17 юли (събота), 10:30: Куклен музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда”: Маргарита Петрова (драматизация и режисура), Здравка Кантарева (сценограф), Милена Великова и Сиана Атанасова (музика). Вход: дарение.
Ще има игри, музика и френски танци…както и гости от Франция.

Заповядайте!

***Всички събития с изключение на Работилницата за имерсивни истории с Димитър Узунов, са с вход свободен. Приемаме дарения ***

––––––––––––––––––––––
През 2018 и 2019 „Шепоти” предложи работилници като изкуството да се разказват приказки, събиране и писане на истории, театър-лабиринт, създаване на необичайни музикални инструменти.
„Шепоти” сцената е навън, а декорите са природата или улиците и къщите.
––––––––––––––––––––––-

Събитието се осъществява от сдружение „Открити пространства“ с подкрепата на Национален Фонд „Културa”