Ателие „Форум театър и учене чрез преживяване“ – 9-12 юли

Дати: 9 – 12 юли 2022г.

 

ЗА РАБОТИЛНИЦАТА:
Работилницата кани изкушените да работят като обучители на деца, да се включат в изследователско пътешествие на своя лидерски потенциал, в село Добралък. В работилницата участниците ще бъдат обучени в интерактивни методи за работа с групи, ще се потопят в приключенското консултиране и учене чрез преживяване, сред природата.
Всеки участник, със съдействието на водещия и останалите членове на групата, ще има възможност да приложи усвоените методи на работа като инициира интерактивни занимания за децата от село Добралък по време на практичния модул на обучението.
В края на обучението участниците ще имат възможност да изградят представление по действителна история и да участват във Форум-театър, заедно с жителите и посетителите на село Добралък.

 

РАБОТИЛНИЦАТА ЩЕ ПРЕДЛОЖИ:
– Умения за водене на група
– Представяне на метода “приключенско консултиране” при работа с деца и младежи
– Познания за груповите и процеси и как да направляваме групова динамика
– Преживелищни методи за работа с деца и младежи
– Запознаваме с етична рамка за работа с деца
– Възможност за фасилитиране на практически модул с деца
– Запознаване с метода Форум-театър – като средство за превенция на насилието и тормоза
– Финално Форум театър представление.

 

Водещи: Ваня Бонева, Геника Байчева

 

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩА?
Младежи на възраст между 18 и 35 г., изкушени от водене на групови процеси, интерактивни методи за работа с деца, за бъдещи обучители и лидери на социална промяна. Не е необходим предварителен опит!

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
Начини на участие:
С пълна стипендия:
Обучителната такса, нощувките и храната са напълно покрити от организаторите.
Стипендията е насочена с предимство към хората от община Куклен и община Асеновград.
С частична стипендия:
Участникът заплаща частична такса в размер на 120 лв, която включва обучение и храна (закуска, обяд и вечеря за 4 дни). Стипендията е насочена към студенти, учащи, безработни или хора с ниски доходи.
Предоставяме възможност за спане на палатка, при желание да се настаните в къща за гости, можем да предоставим нашето съдействие.
Без стипендия:
Участникът заплаща пълна такса в размер на 180 лв, която включва обучение и храна (закуска, обяд и вечеря за 4 дни).
Предоставяме възможност за спане на палатка и при желание да се настаните в къща за гости, можем да предоставим нашето съдействие.
Избора на начин на участие имате възможност да заявите при попълване на формуляра.

 

УЧАСТВАЙ:
Попълнете ФОРМУЛЯР ЗА УЧАСТИЕ до 19 юни 2022 г. и очаквайте нашия отговор за сформирана група и потвърждение за участие до 22 юни.
След получаване на потвърждение, следва уговаряне на начина на настаняване и заплащане на таксата за участие (при варианти “частична стипендия” и “без стипендия”)

 

Работилницaта се провежда в рамките на проект „Изкуство на открито“, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и в партньорство с община Куклен.