Storytelling: Работилница за дигитални истории. Изкуството да създадем и разкажем хубава история.

ВОДЕЩ: Димитър Узунов

СЪДЪРЖАНИЕ:
Работилницата ще обхване процеса на създаване и разказване на хубава история. Ще се упражняваме как да бъдем успешни разказвачи на истории, като за базов материал разказвачите ще се вдъхновят от събраните материали от родопските села от състоялите се разходки-спектакли “Шепоти” през 2018 и 2019 г. в село Добралък, община Куклен.
Участниците ще могат да се вдъхновят от фотографската изложба “Да шепнеш миналото, да докосваш бъдещето”, с фотографии от събитията през 2018 и 2019 г., която ще се намира в пространството на Бета Хаус между 13 и 27 май 2021, на ул. “Шипка” 6. Участниците ще имат възможност да получат връзка за виртуален вариант на изложбата.

Работилницата ще се състои от два модула.
В първия, чрез игри и упражнения, участниците ще развият специфични умения и знания за създаване на хубави и увлекателни истории.
Във втория модул акцентът ще бъде поставен върху това как една история може да се дигитализира. За целта участниците трябва да си носят лаптопи.

РАБОТИЛНИЦАТА ЩЕ ПРЕДЛОЖИ:
Методология за събирането на материали за истории
Упражнения и игри за развиване на творческите и разказвачески умения
Придобиването на инструменти за успешно създаване на истории
Модели за структуриране на историите
Създаване на дигитални истории с програми и материали със свободни права.

УЧАСТИЕ В ИЗЛОЖБА-ЛАБИРИНТ в с. Добралък:
Участниците, които имат желание и възможност (до трима души), ще могат да се включват с разказване на своите истории в сетивно театрално преживяване – лабиринт, в което ще се превърне физическата изложба. Чрез метода Театър на сетивата – Лабиринт в изграждането на пътя на изложбата, нейната визуална, пространствена и наративна драматургия и чрез включването на разказвачи на приказки в нея, изложбата ще се превърне в сетивно, приказно и интерактивно преживяване за всеки посетител. Чрез излъчване на живо преминаването през изложбата и средата на родопското село ще е достъпно за по-широка аудитория от цялата страна.

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩА РАБОТИЛНИЦАТА: Работилницата е насочена към хора, които искат да развият уменията си за създаване и разказването на истории: професионални и любители артисти, разказвачи на истории, хора, занимаващи се с творческо писане и др.

КОГА: Събитието ще се проведе в рамките на два модула на 18 и 20 май 2021, от 18:00 – 21:00.

КЪДЕ: София, пространство “Магнит” на Грийнпийс България. Адрес: ул. „Христо Белчев“ 1, ет. 1

УЧАСТНИЦИ: 10 души

РЕГИСТРАЦИЯ: За да се запишете за участие е нужно да попълните регистрационната форма и да заплатите такса участие в размер на 20 лв.

РЕГИСТРАЦИОННА ФОРМА: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfWfdu7-odryfJ4VWCvsoEqf4dLrh1CrAiX4_xgaPOcFm8n5Q/viewform

КРАЕН СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ: До изчерпване на местата

ТАКСА УЧАСТИЕ: 20 лв.
Банкова сметка:
Уникредит Булбанк (Unicredit Bulbank)
Сдружение „Открити пространства“
IBAN: BG61UNCR70001523214610
BIC: UNCRBGSF
Основание за плащане: Такса – обучение.

ПРОТИВОЕПИДЕМИОЛОГИЧНИ МЕРКИ:
Във връзка с епидемиологичната обстановка, всеки от присъстващите се съгласява да да спазва няколко правила, които има в пространството:
– Всеки присъстващ трябва да носи маска по време на събитието.
– Помещението, ще се проветрява често, за да влиза постоянно свеж въздух.
– Да се спазва дистанция от 1.5м между хората.

Водещият работилницата Димитър Узунов е сценарист, режисьор и актьор. Притежава магистърска степен по приложни театрални науки от Университета Париж 8. Учил е актьорско майсторство, театрална режисура и театрален мениджмънт в Brooklyn College (City University of New York). През 2008 г. основава компания Famille Mundi в Париж и оттогава е неин артистичен директор. Съ-основател е и съ-ръководител на сдружение Arte Urbana Collectif София, които продуцират и организират различни събития в България и Европа. Организатор е на лятната академия Summer Scriptwriting Base, международен образователен творчески форум за писане на сценарии и създаване на творческо съдържание за различни изкуства и творчески индустрии. Автор е на множество пиеси, разкази и мултимедийни истории. Димитър Узунов има голям опит в ръководенето на работилници в България и чужбина (Франция, Великобритания, САЩ, Египет, Кипър, Гърция Литва, Азербайджан).